5 hurtige om: Garden Theory

Vi har spurgt stifter, Josefine Gervang Heimburger, fem spørgsmål omkring Garden Theory.  Hvis du er nysgerrig omkring hvordan man får idéen til at kaste sig ud i at lave grøntsagssodavand, så læs med her.

1: Hvordan fik du idéen til at lave grøntsagssodavand?


Ideen til at sammensætte grøntsager med bobler opstod da jeg var på udveksling i New York City. Her smagte jeg en sodavand lavet på agurk. Det var en frisk og anderledes oplevelse som gik rigtig godt til mad. Herefter undersøgte jeg, om der var andre grøntsagssodavand på markedet, men der var kun den ene - lavet på kunstige tilsætningsstoffer. Det gav mig til lysten til at eksperimentere hjemme i køkkenet med friskpressede grøntsager, og det gik hurtigt op for mig, at grøntsager på bobler kunne blive en rigtig smagfuld og anderledes oplevelse til de forbrugere som er nysgerrige og råvarerbevidste.

2: Kan du fortælle lidt om filosofien bag Garden Theory og hvad der gør jeres sodavand unikke? 

Garden Theory skal ses som et brand, der gerne vil udfordre drikkevarebranchen ved at tilbyde helt nye og anderledes smage. Vi vil gerne rykke grænser for, hvad en sodavand skal og kan. Det unikke ved os er først og fremmest, at vi tilbyder en produktlinje som ikke er set før. Ingen har endnu eksperimenteret med friskpressede grøntsager på bobler. Derudover værner vi om den rene og ægte smag. Derfor bruger vi kun lokale økologiske grøntsager. For at holde os så bæredygtige, som vi nu kan, tager vi kun 'klasse 2' grøntsager (de krumme og skæve), og vores restparti bliver spredt uddover de fynske marker som naturlig gødning. På den måde undgår vi 100% madspild.

3: Kan Garden Theory bruges med alkohol?

Vi går meget op i at vores produkter kan bruges i mange forskellige sammenhænge. Når du er på farten, kan Garden Theory hjælpe dig med at slukke tørsten. Når du er ude at spise og ikke ønsker alkohol, men samtidig er træt at den sædvanlige danskvand eller konventionelle læskedrik, vil vi gerne kunne byde ind med et lækkert alternativ. Derudover er vores varianter også rigtig gode at mixe med alkohol. Hvad med en gin'n'cucumber eller whisky/fennel - simpelt men godt!


Vang&Bar's cocktail med Cucumber/mint:

- Sukkerlage på økologiske pærer og salvie  fra Møn Vermouth 

Den Klodsede Bjørn Vodka Shakes med Is

   -Toppes med Garden Theory's Cucumber/lime

4: Hvilke udfordringer er der forbundet med at lave grøntsagssodavand?

Vi bruger friskpresset saft, hvilket kan være svært at arbejde med, når man ikke ønsker at tilsætte kunstige tilsætningsstoffer. Vi har derfor haft en del problemer med for meget bundfald samt kulsyren har opført sig anderledes. Vores produkter er derfor ikke helt kontinuerlige, men det er noget vi arbejder utrolig meget på at få.

5: Er der flere varianter på vej?


Her til sommer kommer der en rød snack peber variant samt en gulerod/lime. Vi har udviklet mange flere varianter som vi glæder os til at kunne præsentere senere på året.


   Du kan læse mere om Garden Theory på www.gardentheory.dk

Eller besøge deres facebook:  og Instagram

Køb Garden Theory her: